Anna-Sofia Winroth hos Malou

Anna-Sofia Winroth hos Malou Publicerad 13/11, 2014

Malou ställer frågor om chokladens mörka baksida. Se hela klippet här.

  Läs mer

Geflebocken i choklad

Geflebocken i choklad Publicerad 16/10, 2014

Den som väntar på något gott ... Snart har vi formar för att gjuta fler chokladbockar. Tycker att Gävles nya varumärke är supersnyggt, formen gör den lilla chokladbocken extra lockande.

Information om när den kommer att finnas tillgänglig, var, vad den kostar etc. kommer att läggas ut på vår FaceBooksida. Tills dess får... Läs mer

Anna-Sofias chokladblogg

Anna-Sofias chokladblogg Publicerad 12/10, 2014

Anna-Sofia Winroth om mötet med Chocolathäxan från Frankrike.

Ni som känner mig vet att jag i många år gått under smeknamnet Chokladhäxan. Tyckte själv att det passade på en bråkstake som rör om i grytorna för att skapa förändring. Ett annat smeknamn har dock poppat upp då och då, oftast från medialt... Läs mer

Anna-Sofia Winroths dubbelgoda choklad på Åhléns

Anna-Sofia Winroths dubbelgoda choklad på Åhléns Publicerad 9/10, 2014

Idag lanserade Åhléns ett nytt matkoncept i samtliga 77 varuhus i Sverige och Norge, Å Skafferiet. Där finns godsaker som spröda småkakor och klassiska tefat. Där finns också Anna-Sofia Winroths dubbelgoda choklad. Gefle Chocolaterie, det vill säga jag Anna-Sofia, tillverkar tre olika varianter av chokladkakor, 80 gram för 69 kr. 

Dubbelgod... Läs mer

Chokladfestival 2014

Chokladfestival 2014 Publicerad 3/10, 2014

Anna-Sofia Winroths chokladblogg? Tja, jag blev inbjuden till årets bak - och chokladfestival på Älvsjömässan som bloggare (!). Jo, du läste rätt och jag hade tidigare tackat nej till att delta som utställare. Men detta var en nog så god anledning till att få igång mina inlägg tänkte jag och därför bestämde jag mig... Läs mer

Welcome to Gävle

Welcome to Gävle Publicerad 13/6, 2014

Anna-Sofia Winroth med dotter hälsar turister välkomna till Gävle i magasin Gävle, på Visit Gävle och på Gävlekartan.

Jag är hedrad över att vi fått detta uppdrag! Tack alla Gävlebor som lyft fram Gefle Chocolaterie. Läs mer

100 frågor på 100 dagar

100 frågor på 100 dagar Publicerad 15/3, 2014

Anna-Sofia Winroth ställer 100 raka och måhända obekväma frågor till chokladindustrin på 100 dagar. Varje fråga skickas till en journalist, bloggare eller annan medialänkad person. Varje fråga publiceras på www.gefleculture.se , Twitter och FaceBook. Läs mer

Palmolja i choklad

Palmolja i choklad Publicerad 1/3, 2014

Fråga 10. När ska chokladindustrin ta ansvar för att en hållbar odlingsmetod och en god tillsättningsfilosofi av palmolja sker?

På bekostnad av människa, djur och natur, utvinns palmolja nu i högre grad än någonsin. Skövling att regnskog innebär bl.a att utrotningshotade djur hotas än mer.

Enligt Livsmedelsverkets... Läs mer

Patent på "fake" kakaopulver

Patent på "fake" kakaopulver Publicerad 27/2, 2014

Fråga 8. Hur kommer de "nya", patenterade chokladråvarorna att deklareras?

Barry Callebaut är en av världens största chokladtillverkare. Bolaget var ett av de åtta chokladbolag som skrev under "the Harkin-Engel protocol". Nyligen, i juli 2013, tog de patent på hur man gör kakaopulver av kakaobönans skal.

Tidigare har skal... Läs mer

Sjuk av choklad

Sjuk av choklad Publicerad 26/2, 2014

Fråga 7.Vilka destinationer har kakao som enligt EU anses otjänlig p.g.a för höga restvärden av bekämpningsmedel?

Varje år förbrukas otroliga mängder bekämpningsmedel inom kakaoproduktionen i världen.

Kakao från Nigeria, som importerats till EU, har vid flertalet tillfällen stoppats då den inte varit tjänlig som... Läs mer