Vad innehåller vit choklad?!

Vad innehåller vit choklad?! Publicerad 30/1, 2012

Våra tror och hoppas att våra kunder har lärt sig mycket genom att ställa frågor till oss och det är kul att så många vill lära sig mer om choklad. En av de vanligaste frågorna är "Vad innehåller vit choklad?!"

Vit choklad består av kakaosmör, torrmjölk och socker. Ofta tillsätts vanilj och lecitin.... Läs mer

Chokladté med hallon

Chokladté med hallon Publicerad 26/1, 2012

Nu har vi på Gefle Chocolaterie börjat med olika smaker på té, med vårat eget choklad té som grundrecept. Ingredienserna i choklad téet är endast kakaobönor från egen plantage och svart kinesiskt té, hälften kakaobönor och hälften svart té. 

Vår första smak som vi gjorde igår är... Läs mer

Chokladens förvaring och hållbarhet

Chokladens förvaring och hållbarhet Publicerad 25/1, 2012

Häromdagen gick en dam förbi vår butik i Gallerian Nian, hon stannade plötsligt upp och tog sig några steg tillbaka. Hennes blick åkte fram och tillbaka på våra chokladprodukter innan hon kollade på mig med ett leende och sa "All choklad ska ätas inom två veckor va?".

Jag berättade för henne att praliner och tryfflar... Läs mer

Alla hjärtans choklad dag!

Alla hjärtans choklad dag! Publicerad 11/2, 2012

 


Alla hjärtans dag, även kallad Valentindagen, firas den 14 februari varje år till minne av helgonet Sankt Valentin,som på denna dag lät lida martydöden.

 

Hans brott var den starka tro på kärleken som ledde till att han, trots kejsarens förbud, lät viga unga älskande.

Det sägs att Valentin innan sin... Läs mer

Nyttig chokladbar med långpeppar och ringblomma

Nyttig chokladbar med långpeppar och ringblomma Publicerad 23/1, 2012

Nu har vi på Gefle Chocolaterie tillverkat chokladbars i olika storlekar och smaker. Perfekt före eller efter ett träningspass, som mellanmål, till en kopp te eller bara för att njuta av de goda smakerna. Chokladen vi använder är 71% och råvarorna är precis som i alla andra produkter, naturliga.

En läcker variant är; kakaonibbs, sultan druva,... Läs mer

Choklad mässa?!

Choklad mässa?! Publicerad 19/1, 2012

För några år sedan anordnade Gefle Chocolaterie; Chokladens Dag i Gefle. Vad säger Ni, ska vi satsa på något sådant igen? Tanken vi hade då var att under samma tak visa bönans väg från plantagen, till förädlingen och processen runt att göra choklad.

Kanske skulle man anordna workshops där alla får chans... Läs mer

Rättvis värld, inget med choklad att göra?!

Rättvis värld, inget med choklad att göra?! Publicerad 18/1, 2012

Det bubblar av vrede i mig. Kanske håller jag på att bli en vresig gammal kärring men ilskan i mig kanaliserar jag åtminstone i handfast arbete. Vill ni inte bli arga eller förfärade ska ni nog sluta läsa här!

Jag har blivit inbjuden till att följa med en student från Gävle Högskola till Nigeria. Studenten är bördig landet... Läs mer

Rättvis kakao?

Rättvis kakao? Publicerad 17/1, 2012

Jag har funderat och funderat. Är det lämpligt av mig att skriva följande i bloggen? Gör jag bort mig som skriver mina tankar och på så vis blottar min irritation på nätet?! Kanske det men jag står för varje litet ord.

Det har kostat på året som passerat, det har varit och är mycket jag önskat göra och framstegen kostar... Läs mer

Chokladprovning för chokladälskare!

Chokladprovning för chokladälskare! Publicerad 17/1, 2012

Vi på Gefle Chocolaterie anordnar öppna chokladprovningar. Du kan boka in dig på dessa provningar genom att maila oss på info@geflechoklad.se eller ringa 026-513380. Nu har vi planerat in ytterligare öppna provningar under våren 20/2, 12/3 och 23/4 klockan 18.00 på Nygatan 40 i Gävle. 

En öppen provning tar ca 2-2,5 timme och berör kakaons... Läs mer

Vit choklad VS Mörk choklad

Vit choklad VS Mörk choklad Publicerad 16/1, 2012

Vissa människor säger att vit choklad är för söt för deras smak medan andra säger att mörk choklad är för bitter och sträv.

Till försvar för den vita samt mörka chokladen vill jag säga att man ska våga testa sig fram till sin favorit. Det finns en mängd olika vita & mörka chokladsorter som DU kan välja... Läs mer