3000 skolböcker!

Publicerad 28/10, 2012

Runt den 20:e januari 2013 reser jag till Dominikanska republiken. Igen. Jag längtar efter de branta kullarna, doften av solmogna frukter, djungelns ljud och livspulsen i byarna. Och naturligtvis känslan över att åter vandra runt på min älskade mark, Mata Grande. Att få se om plantorna tagit sig, passionsfrukten och de andra nya växterna. Just nu när jag skriver tar mina tankar mig till folket och årstidens besvärliga stormar. Stormen Sandy. Vilka konstiga namn stormarna får nu för tiden, de blir liksom avdramatiserade med så gulliga namn som t ex Sandy. Sandy det kallades min bästis syrra på 80-talet. Sandy var också min 70-tals hjältinnas namn i musikfilmen Grease.

Nåja, tillbaka till Dompan. (Tack Heidi för smeknamnet, har nog inte sagt det till dig!)

Jag åker till Dompan för att möta mina gamla och nya vänner. Att återse "min" älskade kakaoby Piragua kommer att vara en höjdpunkt såklart men anledningen till varför jag reser är främst för att dela ut de skolböcker jag lovat. En skolbok per såld bok, alltså gällande försäljningen från min debutroman, Gudarnas föda - den som dödar. Första upplagan var 1200 exemplar, andra 1500 och den 16:e november kommmer ytterligare 5000 böcker. Hittills är ca 2500 exemplar sålda och jag har flera stora saker inbokade så min bedömning är att i januari ska nog 3000 totalt vara sålda. Därav 3000 skolböcker.

Det är min relativt nya vän Abigail som hjälper mig att ordna med det praktiska. Hon har även etablerade kanaler inom olika organisationer och jag känner stor tillförlit till henne. Vi träffades när hon ingick i en Dominikansk delegation som kom till mitt chocolaterie. Abigail har tidigare varit Dominikanska republikens ambassadör i Sverige, nu bor hon i Santo Domingo. 

Jag kommer att lägga ut information här på bloggen gällande skolboksprojketet.

Bilden tog jag i den lilla byskolan i Piragua 2008.