Barnarbete på kakaoplantage

Publicerad 20/2, 2014

Det borde vara en mänsklig rättighet att få vara barn. Än idag är det tyvärr vanligt med barnarbete i kakaoindustrin.

Visst, industrin försöker visa på förändringar som de initierat. Men jag ser inte förändringen när jag är ute och jobbar i kakaobältet. Därför har jag bestämt mig för att ställa ett antal frågor till kakaoindustrin, frågor som jag själv tycker alla borde få ta del av. Jag har ställt massor av frågor genom åren men nu kommer jag att skicka frågorna, en och en, till journalister. 

Fråga 1. Kan Nestlé, ADM och Cargill redovisa för åtalet(2005) mot dem gällande de tre barnen från Mali? Åtal om barnslaveri - trafficking och våldövergrepp på kakaoplantage i Elfenbenskusten. Jag skulle vilja veta vad som har hänt efter överklagan(2010).