Gefle Choklad donerade!

Publicerad 13/3, 2013

Idag har jag börjat handla till skolan i Piragua. Ambassadör Abigail Meija Ricart tog mig runt i Santo Domingo. Hon är en ängel av stora mått! Efter otaliga försök med att ta ut pengar lyckades vi till slut få ut en del. Ändå hade vi VIP-behandling på två banker, av deras bankchefer, eftersom Abigail är känd här. Trots gräddfil, massor av telefonsamtal och uppriktiga försök att hjälpa oss var mina tre bankkort värdelösa. Som tur är hade jag köpt dollar i Sverige, tänkte ta med dem till Haiti eftersom det inte går att köpa deras valuta hemma. I Haiti heter valutan gourdes.

Skolan i Piragua har trettio barn och den här gången ska de dels få skrivböcker av mig och dels annat skolmaterial av Gefle Choklad. Jag köpte idag; Pennor, sudd, linjaler, saxar, lim, färgkritor, färgpennor, tuschpennor, A4 pappers ark, målarböcker och spanska lexicon. På Dominikanska måste barnen köpa allt själva. Ingenting delas ut. Enligt önskemål ville de yngre barnen gärna måla och rita i färg...

Tack Gefle Choklad för att ni ville stödja skolan i kakaobyn Piragua!