På väg hem...

Publicerad 9/7, 2013

Tredje resan för i år till Dominikanska republiken är nu snart till ända. Och vilken resa! Kursen för de kvinnliga kakaokooperativen, TV och tidningar, landets president Danilo Medina godkände igår att ett tiotal kvinnor ska få resa till mig för att fortsätta kursen i Sverige. Jag lovar att när det kommer ut i media kommer det att vara hans eget förslag, men vad gör väl det? Det viktigaste är att det satsas på utsatta kvinnor i ett land som Dominikanska republiken. Det är en unik och mycket positiv samt stark signal till landets alla bönder.

"Allt" började för mig med ett recept på en tryffel och ett hundraårigt hus. Gamla Grand hotel, numera Elite Grand hotel i Gävle. Det var där jag började med choklad, det var där min vision tog form och nu, ja, nu sitter jag här med upplevelser utöver det vanliga varmt brännande i sinnet. Nu har jag bockat av några punkter på min visions-stege. Ändå är jag långt ifrån nöjd.

Med mig hem har jag en påse macadamianötter och dessa nötter kommer att bli grunden till något stort. Likt Jack gjorde med sina bönor, jag väljer dock att frivilligt plantera dem, och de ska växa till något gigantiskt. Som Jacks bönstjälk till himlen, men macadamianötterna ska växa här på jorden. Kanske inte direkt i form, inte heller i pengar räknat efter vår måttstock. MEN det kommer att bli en stor sak för de människor som berörs. Låt mig få återkomma till macadamianötterna en annan dag, den dagen jag planterar...