I vår choklad hittar du naturliga råvaror

Njut av chokladen med rent samvete

Vi väljer råvaror för vår choklad med omsorg. Ingen chokladprodukt kan bli bättre än råvarornas ursprung och kvalitet. Att arbeta med naturliga produkter kostar ibland lite mer men i gengäld är utväxlingen av det hårda arbetet mångfaldigt större. Ofta finns ingen återvändo när man smakat på det riktiga, det goda som vår jord naturligt producerar.

Ansvaret i skapandet är stort, val av råvaror och arbetsmetoder. Njutning måste för mig ske med rent samvete först då är upplevelsen total…

Naturliga råvaror

Råvaror vid chokladtillverkning ska vara naturliga och varsamt bearbetade. Vidare är inga onaturliga tillsatser varken nödvänliga eller tillåtna. Det krävs kunskap och arbetsmetoder som ibland är mer komplicerade men vinsten blir en naturlig chokladprodukt.

Vi använder inte färgämnen i vår choklad varpå våra praliner inte är lystet röda eller förföriskt blåa. En GEFLE CHOCOLATERIE ganache är vanligen gjord på ren choklad, färsk grädde, äkta smör och något socker. Namnet visar på smaksättning. Ibland använder vi alkohol för att smaksätta ganachen, valet av destillat och dess kvalitet är viktig för smaken på chokladen varpå vi använder väl utvalda producenter. I våra likörpraliner som vi gjuter manuellt i ren stärkelse, en och en, kan destillaten avnjutas i sin renhet.

Råvarans ursprung är väsentlig för oss, återigen spelar vikten av att tänka på miljö och människa in. En annan mänsklig aspekt är reaktioner på den choklad vi äter. GEFLE CHOCOLATERIEs chokladprodukter är naturliga men vid intolerans eller allergi vill vi uppmärksamma på risken för eventuell spårbarhet. Arbetet sker i ett Chocolaterie varpå det finns en tekniskt möjlighet till spår av alla råvaror.